SMB backup

SMB backup

Usluga izrade i pohrane sigurnosne kopije kritičnih podataka na udaljenu lokaciju

Izazov koji se postavlja pred svaku tvrtku.
Ukoliko se nedovoljna pažnja posveti rizicima koji ugrožavaju računalne sustave, u organizacijama su moguće situacije koje mogu uzrokovati zastoje u poslovanju.Danas računala i aplikacije služe za povećavanje produktivnosti, smanjivanje troškova i uštedu vremena potrebnog za obavljanje posla.
Da se ne bi dogodio neplanirani zastoj, organizacije i korisnici moraju redovito obavljati procedure za izradu i održavanje sigurnosnih kopija. U protivnom može doći do katastrofalnih posljedica kako za korisnike tako i za organizaciju. Uzrok tome je što je poslovanje ovisno o informacijskim tehnologijama. Informacijski sustav je dio infrastrukture organizacije te je stoga nedostupnost istog ili uništenje podataka veliki rizik za koji treba planirati mjere kontrole i obavljati postupke kojima se povećava potpuno, sigurno i jeftino vraćanje podataka.

Većina malih i srednjih tvrtki ima implementiranu nekakvu sigurnosnu politiku, ali samo mali dio tvrtki čuva sigurnosnu kopiju na udaljenoj lokaciji.

Gorila IT je odlučila ponuditi uslugu izradu sigurnosne kopije na udaljenoj lokaciji sa visokim stupnjem zaštite manjim i srednjim tvrtkama.Na taj način omogućavamo malim i srednjim tvrtkama uz prihvatljiv trošak podizanje razine sigurnosti ali i podršku korisnicima u slučaju pada sustava.

SMB backup_2

Uvijeti usluge

Klijenti pod ugovornim održavanjem

  1. usluga se izvršava u sklopu terminskog pregleda (1 radni sat tehničara, 1 dolazak)

Ostali klijenti

  1. usluga se izvršava u unaprijed dogovorenim terminima

Načini prijenosa podataka

  1. fizički
  2. WAN
  3. sFTP

 

Cijena

Osnovna cijena

  1. klijenti pod ugovornim održavanjem - 0,00 Kn
  2. ostali klijenti - 300,00 Kn

Cijena po GB uređaja za koji se radi sigurnosna kopija(eksterni HDD, lokacija na HDD-u ...)

  1. prvih 200 GB - 1,00 Kn/GB
  2. preko 200 GB - 0,50 Kn/GB